Door: Kenny van Dijk
00:25
00:20
€ 2,78 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Dit recept is geschreven door onze culinaire adviseur Kenny van Dijk. Met de Alpha-Tool van Pol Grootswagers kan Kenny laten zien dat dit plantaardige gerecht volwaardig is aan eiwitten. Met deze tool breng je namelijk de eiwitkwaliteit van een maaltijd in kaart: het houdt rekening met de aminozuursamenstelling, verteerbaarheid en combinaties van eiwitbronnen die elkaar aanvullen. Dit recept heeft dus een hoge eiwitkwaliteit, oftewel, eiwitten die alle aminozuren bevatten. Dit plantaardige recept is daarom uiterst geschikt voor in de zorg.
Let op: deze foto is ter illustratie en niet een exact voorbeeld van dit gerecht.
Ingrediënten voor 1 personen
- 100 gr aardappel bonken (geschild)
- 35 gr doperwten
- 55 gr knolselderij
- 20 gr uien
- 10 gr wortel blokjes
- 5 ml tomatenpuree
- 3 gr worchester shiresaus
- 40 gr rauw gehakt (vegan)
- 5 gr edelgistvlokken
- 15 ml soya drink ongezoet
- 50 gr tofu
- 10 gr hennepzaad
- 35 gr edamame bonen (gepeld)
- 5 gr Franse mosterd
- 20 gr linzen
- 20 gr walnoten (gepeld)
- 20 gr spinazie
- 15 gr paneermeel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Kook de aardappels gaar en pureer ze fijn.
- Verwarm de sojadrink met de edelgistvlokken en meng door de puree.
- Pureer de nama tofu en meng met de puree. Breng op smaak met witte peper.
- Snijd blokjes van de knolselderij en snipper de ui.
- Fruit de ui en de knolselderij aan. Voeg de wortel blokjes, tomatenpuree en gehakt toe en bak even mee.
- Voeg de hennepzaad, linzen, walnoten (grof gehakt), doperwten, edamame boontjes, mosterd en worchestersaus toe en roer goed door.
- Meng de spinazie door het warme mengsel en schep in een ovenschaal.
- Strijk af met de puree en strooi de paneermeel over de puree.
- Bak in de oven op 160 graden voor 20 minuten.