Door: Frank Broenink
00:20
00:10
€ 0,66 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Wil je een kleurrijk en warm tussendoortje serveren? Maak dan deze gevulde snackpaprika's met de smaakvolle vulling van taco's. Het gekruide gehakt, de gesmolten kaas en de frisse topping van zure room zorgen samen voor een heerlijk hartig hapje.
Ingrediënten voor 20 personen
- 500 gr oranje mini paprika's
- 300 gr rundergehakt
- 150 gr uien
- 12 gr knoflook (grof gehakt)
- 14 ml tomatenpuree
- 2 gr paprikapoeder
- 2 gr komijn gemalen
- 2 gr oregano gesneden
- 50 gr geraspte oude kaas
- 125 gr zure room
- 30 gr jalapeno peper schijfjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de uien en de knoflook . Rul het gehakt en breng op smaak met de kruiden.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat even ontzuren. Voeg een klein beetje water toe.
- Laat 10 minuten rustig door koken (let op: mag niet droog koken maar het mag ook geen saus blijven).
- Snijd de paprika in het midden open, verwijder de zaadjes en leg in een oven schaal.
- Vul de paprikahelften met de vulling en leg bovenop een Jalapeno.
- Maak het af met wat kaas (niet te veel).
- Laat het geheel in 10 minuten verwarmen in de oven zodat de kaas smelt.
- Top af met een klein beetje zure room en wat kruiden!