2. Soep als basis: Tomatensoep met Spaanse tortilla, gerookte paprika en chorizo

2. Soep als basis: Tomatensoep met Spaanse tortilla, gerookte paprika en chorizo

00:40

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een soep kun je zo uitgebreid maken als je wilt. Afhankelijk van tijd, budget én uw keukenproces zijn er verschillende producten beschikbaar die je een handje helpen in de keuken. Served tipt drie variaties van deze Spaanse tomatensoep met tortilla, gerookte paprika en chorizo. Welke serveer jij aan je cliënten?

Variatie 2: soep als basis.


Ingrediënten voor 10 personen

  • 30 gram olijfolie
  • 120 gram witte ui, gesneden
  • 240 gram rode paprika, gesneden
  • 4 gram gerookt paprikapoeder
  • 2 liter water
  • 120 gram Knorr Professional Tomaten soep 
  • 600 gram Spaanse tortilla
  • 200 gram chorizo
  • zonnebloemolie
  • 2 stuks rode punt paprika
  • 180 gram ricotta kaas
    1 bakje adji cress
  • 1 gram chili flakes

Bereiding

1. Verwarm de olie voor de soep.

2. Bak de ui kort, samen met de gesneden rode paprika en het gerookte paprikapoeder.

3. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.

4. Voeg al roerend het afgewogen soeppoeder toe.

5. Kook de soep gedurende 10 minuten rustig door.

6. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.

7.
Verwarm de frituur voor de garnituur.

8. Snijd de Spaanse tortilla in blokjes en frituur ze krokant.

9. Zet een pan met wat olie op het vuur.

10.
Snijd de chorizo in fijne blokjes en bak ze krokant in de olie.

11. Blaker de rode paprika in de oven of boven een gaspit, pel deze en snijd ze in stukjes.

12. Verdeel voor de opmaak de tortilla samen met de paprika over de kommen en schep de soep erop.

13. Schep de ricotta en de chorizo erop en garneer met de adji cress en chili flakes.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen