Door: Kenny van Dijk
00:45
01:30
€ 2,7 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Voor iedereen die wel een opkikkertje kan gebruiken! Deze Indonesische kippensoep wordt gemaakt met een flinke dosis verse ingrediënten en kruiden. Niet voor niets dus dat dit voedzame gerecht wordt gegeten bij griep of verkoudheid. Het helpt je er zo weer bovenop.
Ingrediënten voor 8 personen
- 40 gr laos gemalen
- 10 gr kurkuma, koenjit gemalen
- 120 gr uienblokjes
- 100 gr knoflook grof gehakt
- 36 gr kippenbouillon
- 100 gr sereh
- 500 gr kipdijvl zv zb
- 500 gr winterpeen julienne
- 600 gr aardappel blok
- 0,5 bj bladselderij
- 200 gr mihoen
- 1 bj bosuitjes
- 60 ml ketjap manis
- 2 st limoen / limes
- 60 gr sambal oelek
- 300 gr uien gebakken
- 300 gr tauge verpakt
- 6 st scharreleieren m
Bereiding
- Neem een grote pan en fruit de laos, koenjit, uien en knoflook aan voor 7 à 10 minuten in een eetlepel zonnebloemolie.
- Voeg hier de wortel aan toe en bak even mee.
- Voeg nu de bouillon en de gekneusde stengels citroengras toe aan de pan.
- Voeg de kip toe en breng aan de kook. Laat de kip voor een minuut of tien meekoken, haal dan uit de bouillon en pluk de kip.
- Voeg de aardappelplakjes toe aan de bouillon en kook deze tot ze gaar zijn.
- Verwijder de citroengrasstengels.
- Verdeel de noedels en geplukte kip over de kommen. Giet hier de hete bouillon bij en maak af met de rest van de toppings.