Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Soto

Soto

Door: Kenny van Dijk

00:45

01:30

€ 2,7 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Voor iedereen die wel een opkikkertje kan gebruiken! Deze Indonesische kippensoep wordt gemaakt met een flinke dosis verse ingrediënten en kruiden. Niet voor niets dus dat dit voedzame gerecht wordt gegeten bij griep of verkoudheid. Het helpt je er zo weer bovenop.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 40 gr laos gemalen
  • 10 gr kurkuma, koenjit gemalen
  • 120 gr uienblokjes 
  • 100 gr knoflook grof gehakt
  • 36 gr kippenbouillon
  • 100 gr sereh
  • 500 gr kipdijvl zv zb
  • 500 gr winterpeen julienne
  • 600 gr aardappel blok
  • 0,5 bj bladselderij
  • 200 gr mihoen
  • 1 bj bosuitjes
  • 60 ml ketjap manis
  • 2 st limoen / limes
  • 60 gr sambal oelek
  • 300 gr uien gebakken
  • 300 gr tauge verpakt
  • 6 st scharreleieren m
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Neem een grote pan en fruit de laos, koenjit, uien en knoflook aan voor 7 à 10 minuten in een eetlepel zonnebloemolie.
  2. Voeg hier de wortel aan toe en bak even mee.
  3. Voeg nu de bouillon en de gekneusde stengels citroengras toe aan de pan.
  4. Voeg de kip toe en breng aan de kook. Laat de kip voor een minuut of tien meekoken, haal dan uit de bouillon en pluk de kip.
  5. Voeg de aardappelplakjes toe aan de bouillon en kook deze tot ze gaar zijn.
  6. Verwijder de citroengrasstengels.
  7. Verdeel de noedels en geplukte kip over de kommen. Giet hier de hete bouillon bij en maak af met de rest van de toppings.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Weekmenu: Vertrouwde wintersmaken
Weekmenu: Vertrouwde wintersmaken

Meer

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl