Spaghetti met balletjes

Spaghetti met balletjes

Door: Frank Broenink

00:30

00:10

€ 2,8 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Eenvoudig maar o zo lekker! Spaghetti met gehaktballetjes en tomatensaus. Een beetje fijn geraspte kaas erover en smullen maar.


Ingrediënten voor 6 personen

  • 500 gr spaghetti medium
  • 175 gr uien middel 60/80mm
  • 2000 ml tomatenblokjes
  • 20 gr knoflookpuree extr.k
  • 300 gr rundergehakt
  • 100 gr fijn ger. grana pada
  • 250 gr tomaten a mid.(47/57
  • 30 gr paneermeel

Bereiding

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar (al dente) in kokend water met zout. Giet daarna af.

2. Doe het gehakt met de paneermeel, ei, peper en zout in een kom en meng het. Rol er kleine balletjes van.

3. Snipper de ui en knoflook fijn. 

4. Fruit de ui en knoflook glazig in de olijfolie en haal ze uit de pan. Bak daarna de balletjes aan totdat ze rondom gaar en bruin zijn.

5. Doe de ui en knoflook terug in de pan. Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit een minuut of 5 doorkoken.

6. Snijd ondertussen de tomaten in grove blokjes en voeg toe aan de saus. 

7. Schep de spaghetti door de saus en warm nog een paar minuten op. Serveer met geraspte kaas en blaadjes basilicum.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen