Door: Kenny van Dijk
00:15
€ 2,73 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Speltpasta bevat meer eiwitten en mineralen dan tarwepasta. In dit voedzame gerecht combineert de fusilli van spelt geweldig met de matbucha-saus, spinazie en bruine linzen. De plantaardige walnoten strooikaas voorziet in nóg meer smaak en beleving.
Ingrediënten voor 8 personen
- 600 gr fusilli spelt
- 1000 ml matbucha
- 800 gr bruine linzen
- 500 ml gezeefde tomaten
- 50 gr edelgist vlokken
- 300 gr gewassen spinazie
- walnoten
Bereiding
- Kook de fusili in een pan met een ruime hoeveelheid water en een snufje zout.
- Laat de linzen uitlekken. Verwarm de matbucha met de linzen en de gezeefde tomaten.
- Hak 80 gram walnoten en de vlokken samen in een keuken machine tot kleine stukjes.
- Meng de fusili en spinazie (rauw) door de matbucha saus.
- Schep de pasta en de saus op een bord. Strooi tot slot de plantaardige walnoten strooikaas als garnering over het gerecht.