Spinazie risotto met feta

Spinazie risotto met feta

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 1,59 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Dit recept bevat een gouden duo: spinazie en feta. Deze vrienden combineren geweldig samen. De voorgesneden, zachte spinazie is uiterst geschikt voor een rijstgerecht als risotto. De feta voegt op zijn beurt net dat beetje frisse pit toe. Succes gegarandeerd aan tafel!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gram risotto
  • 10 gram knoflook
  • 100 gram uien
  • 20 ml olijfolie
  • 1 kg spinazie
  • 600 gram feta
  • 1,5 liter water
  • 1 ml tabasco
  • 20 gram groentebouillon

Bereiding

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

2. Zet een grote pan op het vuur en giet hier de olijfolie in.

3. Fruit de risotto ongeveer 3/4 minuten.

4. Fruit de ui en knoflook 3 minuten mee.

5. Voeg vervolgens de spinazie toe en wat bouillon.

6. Roer dit goed door en blijf steeds een beetje bouillon toevoegen tot deze helemaal is opgenomen in de risotto.

7. Snijd intussen de feta in blokjes.

8. Is de risotto gaar? Breng hem dan op smaak met peper, zout, tabasco en wat nootmuskaat.

9. Meng net voor serveren de feta door de risotto en schep deze op een mooi bord.

10. Eet smakelijk!


Bent u op zoek naar meer gemak? Kies dan voor deze gebruiksklare component: paddenstoelenrisotto.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen