Appel-knol stamppot met plant-based kip

Appel-knol stamppot met plant-based kip

Door: Kenny van Dijk

00:25

00:40

€ 3,88 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Zeg je herfst (en winter), dan zeg je stamppot. Deze verrukkelijke ‘stamp’ biedt de ultieme beleving, met een mix van appel, knolselderij, rode ui en aardappel. De zoete en aardse smaken van de stamppot combineren geweldig met de gevulde plant-based kip van Tindle. Rol de platgedrukte ‘kip’ om in een mix van paddenstoelen en stoom de rol 10 minuten op 80 graden. Bak de gevulde kip en serveer bij de stamppot en een heerlijke ‘Vol5’ jus van vijf soorten groenten.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1600 gr aardappelbonken
  • 400 gr appelblokjes
  • 1 st knolselderij 
  • 500 gr rode uien
  • 60 ml balsamico azijn
  • 600 gr plantaardige kip (Tindle) 
  • 250 gr paddenstoelen mix
  • 200 gr groentefond vol5
  • 200 ml soya drink (ongezoet)
  • 150 gr plantaardige boter (ongezout)
  • grof gehakte knoflook
  • laurier
  • groentebouillon

Bereiding

  1. Laat van te voren de Tindle 'kip' ontdooien. 
  2. Schil de aardappels, snijd de knolselderij schoon en snijd de rode uien in halve ringen.
  3. Snijd de aardappels en een halve knolselderij in gelijke stukken en zet op het vuur met een snufje zout.
  4. Snijd de andere helft van de knolselderij in dobbelsteentjes en stoof deze met laurier in een groentebouillon gaar.
  5. Bak de rode ui met 25 gr knoflook aan en blus af met de balsamicoazijn. Vul dit aan met water tot de ui bijna onder staat. Laat het geheel zachtjes stoven met twee laurierblaadjes. 
  6. Kneed de Tindle los en druk plat uit, ongeveer 3 cm dik, op een slagersfolie. Leg de paddenstoelen mix in het midden op de Tindle 'kip'. Rol de slagersfolie op en pak de rol in met plakfolie. Stoom de rol voor 10 minuten op 80 graden.
  7. Pureer de aardappels en knolselderij met een pureestamper. Meng de soja drink en boter door de puree. Voeg de appel en knolselderij dobbelsteentjes toe en spatel dit door de puree.
  8. Als de ui bijna droog staat, blus het af met de groentefond vol5 en kook op tot het warm is.
  9. Bak de gevulde 'kip' rol en serveer met de stampot en de jus. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel