Stamppot chili

Stamppot chili

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 2,09 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Bruine bonen, paprika en Mexicaanse kruiden: denk je ook direct aan een chili? Toch heeft dit gerecht een verrassing in petto. In plaats van de traditionele chili, dit keer in de vorm van een stamppot mét kalfsgehakt. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1600 gram aardappelen
  • 1 kg bruine bonen
  • 500 gram paprika mix
  • 200 gram uien
  • 800 gram kalfsgehakt
  • 5 gram Mexicaanse kruiden
  • 10 gram knoflook
  • 150 ml salsa
  • 80 gram tortilla chips
  • 100 gram tomatenpuree
  • 40 ml olijfolie
  • 1 ml tabasco
  • 2 gram nootmuskaat

Bereiding

1. Zet de aardappelen op in koud water en wat zout en kook deze gaar. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

2. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes.

3. Verwarm de olie in een wok of pan.

4. Bak vervolgens het gehakt bruin en los.

5. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze een minuut of 2 mee.

6. Voeg als laatste de paprika, Mexicaanse kruiden en wat tabasco toe.

7. Bak deze ook een minuut of 2 mee en roer daarna de tomatenpuree erdoor.

8. Laat het mengsel nog even doorgaren.

9. Giet de aardappelen af en stamp hier een puree van.

10. Breng op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.

11. Meng hier de chili doorheen.

12. Proef de stamppot en breng op smaak.

13. Serveer met salsa en tortilla chips.

14. Eet smakelijk!

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel