Door: Martin Ambachtsheer
00:25
€ 1,34 p.p.
Een verrassende twist op de klassieke stamppot: niet alleen met een spannende groente, ook met vis in plaats van vlees!
Ingrediënten voor 8 personen
- 1,5 kg aardappel
- 1,5 kg doperwten
- 10 gr dille
- 600-700 gr koolvis
- 100 gr uien
- 40 gr boter
- 100 ml melk
- 20 gr groentebouillon
- 2 gr nootmuskaat
- 20 ml olijfolie
Bereiding
1. Zet de aardappelen op in koud water en wat zout.
2. Zet in een andere pan ook water met wat zout op. Kook hier de doperwten in gaar.
3. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar en de doperwten in een minuut of 10.
4. Snipper de uien en hak de dille grof.
5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
6. Maak 8 gelijke stukken van de vis en vet een ovenschaal in.
7. Zet een koekenpan op het vuur, fruit de uien en voeg hier ook de afgegoten doperwten bij.
8. Giet de aardappelen af en stoom ze kort droog.
9. Stamp ze vervolgens fijn en maak met boter, melk, nootmuskaat, peper en zout een puree.
10. Zet de zeebaars in de oven. Deze zal ongeveer een minuut of 10 nodig hebben om te garen.
11. Meng de uien, dille en doperwten door de puree en meng deze tot een heerlijke stamppot.
12. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en schep op een bord.
13. Leg de gare vis op de stamppot en strooi hier nog wat dille overheen.
Bent u op zoek naar meer gemak? Kies dan voor een gebruiksklare component: gebakken koolvis, doperwten of puree.