Door: Kenny van Dijk
00:20
00:30
€ 3,41 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Met stamppot kun je eindeloos variëren. Déze ‘stamp’ zit boordevol Italiaanse smaakmakers, zoals gesneden artisjokharten, half gedroogde tomaten en pesto. Die combineren geweldig met de puree van Hollandse aardappelen, boerenkool en sojadrink. De balletjes van plantaardig gehakt, pesto en mozzarella maken het gerecht af.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1600 gr ongeschilde bonken
- 200 gr gedroogde tomaten
- 800 gr boerenkool
- 390 gr artisjokharten
- 720 gr rauw gehakt (vegan)
- 80 gr vegan pesto
- 120 gr vegan mozzarella
- 100 ml sojadrink
- 160 gr groentefond vol5
Bereiding
- Schil de aardappels en snijd de artisjokken in partjes.
- Kook de aardappels in licht gezout water gedurende 20-25 minuten.
- Voeg in de laatste 5-7 minuten de boerenkool toe om mee te koken.
- Meng het plantaardige gehakt met de helft van de vegan pesto en de geraspte vegan mozzarella. Draai hier gehaktballen van.
- Bak de gehaktballen in een koekenpan tot ze goed warm en lichtbruin zijn.
- Voeg de groentefond vol5 toe aan de gehaktballen en laat zachtjes stoven.
- Giet de aardappels en boerenkool af en bewaar een beetje kookvocht.
- Stamp de aardappels en boerenkool met de sojadrink, resterende pesto en wat olie van de gedroogde tomaten tot een grove puree.
- Roer de tomaten en artisjokharten erdoor.
- Schep de stamppot op borden en serveer met de gehaktballen.