Stamppot paksoi met buikspek

Stamppot paksoi met buikspek

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 2,99 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Trakteer je gasten op een culinaire reis met deze Hollandse stamppot vol Chinese invloeden. De frisse bladeren van de paksoi lenen zich uitstekend in een stamppot en het knapperig gebakken buikspek zorgt voor een explosie van smaak. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1,5 kg aardappel
  • 1,5 kg paksoi
  • 100 gram uien
  • 25 ml ketjap
  • 800 gram buikspek (16 stukjes)
  • 60 gram tuinbonen
  • 40 gram boter
  • 100 ml melk
  • 20 gram groentebouillon
  • 1 ml tabasco
  • 2 gram nootmuskaat
  • 20 ml olijfolie

Bereiding

1. Zet de aardappelen op in koud water met wat zout en kook gaar.

2. Snipper de ui.

3. Snijd plakken van het buikspek en meng er wat ketjap doorheen.

4. Fruit de uien in wat olie.

5. Voeg hier de paksoi bij en laat kort meefruiten.

6. Giet de gare aardappelen af en laat ze even droog stomen. 

7. Stamp ze fijn en maak met boter, melk, nootmuskaat, peper en zout een puree.

8. Meng de paksoi er doorheen en maak er een stamppot van die verder op smaak gebracht kan worden met groentebouillon en tabasco.

9. Bak het buikspek warm en krokant.

10. Schep de stamppot op een bord en leg er 2 stukjes buikspek bij.

11. Maak het gerecht af met wat gehakte tuinbonen.


Bent u op zoek naar meer gemak? Kies dan voor een gebruiksklare component: stamppot paksoi met perzik.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen