Stamppot rauwe andijvie met spek en kaas

Stamppot rauwe andijvie met spek en kaas

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 2,96 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Licht, romig en hartig: deze stamppot rauwe andijvie bevat alle ingrediënten voor een heerlijk zomerse schotel. Spek en kaas zorgen voor een aangename hartige verrassing en de vleesjus met het balletje gehakt maken dit gerecht ouderwets vertrouwd!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1600 gram aardappelen
  • 150 ml melk
  • 50 gram boter
  • 1400 gram andijvie
  • 200 gram uien
  • 20 gram vleesjus
  • 8 stuks gehaktballen
  • 200 gram spekjes
  • 150 gram geraspte kaas
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereiding

1. Zet de aardappelen op in koud water met wat zout en kook gaar. 

2. Snijd ondertussen de ui in blokjes.

3. Bak de ui samen met de spekjes zonder vetstof krokant.

4. Voeg in een tweede pan wat boter toe en bak hierin de gehaktballen op laag vuur gaar.

5. Giet de aardappels af en bewaar wat kookvocht om de jus mee te maken in een steelpannetje.

6. Stamp de aardappels en voeg hier boter, melk, nootmuskaat, peper, zout en de geraspte kaas doorheen.

7. Roer ook de andijvie door de puree en vervolgens de spekjes. Zorg dat de puree goed op smaak is en dat de andijvie zo kort mogelijk verhit wordt.

8. Serveer de stamppot met een balletje gehakt en wat vleesjus.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen