Door: Kenny van Dijk
00:40
€ 4,44 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Deze paarse stamppot is een echte vitamine booster. De kleur dankt hij aan gefermenteerde rode kool, die naast vitamine C ook veel goede bacteriën bevat voor onze darmflora. Een echte win-win dus deze winter.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1600 gr geschilde aardappelen
- 300 gr purple powers: mix van groentes van Basic Theory
- 300 gr uien
- 20 gr grof gehakte knoflook
- 5 gr gemalen komijn
- 100 ml soya drink ongezoet
- 60 gr plantaardige roomboter
- 400 gr vegan Jus de Veau
- 800 gr groente gehaktbal
- 800 gr kastanje champignons
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Giet de aardappelen af en zet opzij.
- Bak de meatball aan en blus af met de jus en 200 ml water. Zet op laag vuur en verwarm goed door.
- Snijd de kastanjechampignons in partjes, bak aan en breng op smaak met zwarte peper.
- Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Voeg de purple powers toe aan de koekenpan en bak deze kort mee, ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met komijnpoeder, zout en peper.
- Voeg de gekookte aardappelen toe aan de pan met gefermenteerde rode kool en gebruik een aardappelstamper om alles goed te mengen en te stampen.
- Als je de stamppot smeuïger wil maken, kun je de plantaardige melk en boter toevoegen.
- Serveer de paddenstoelen op de stampot en leg de bal hiernaast met een schep jus.