Stamppot rode zuurkool

Stamppot rode zuurkool

Door: Kenny van Dijk

00:40

€ 4,44 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze paarse stamppot is een echte vitamine booster. De kleur dankt hij aan gefermenteerde rode kool, die naast vitamine C ook veel goede bacteriën bevat voor onze darmflora. Een echte win-win dus deze winter.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1600 gr geschilde aardappelen
  • 300 gr purple powers: mix van groentes van Basic Theory
  • 300 gr uien
  • 20 gr grof gehakte knoflook 
  • 5 gr gemalen komijn 
  • 100 ml soya drink ongezoet
  • 60 gr plantaardige roomboter 
  • 400 gr vegan Jus de Veau
  • 800 gr groente gehaktbal
  • 800 gr kastanje champignons

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Giet de aardappelen af en zet opzij.
  2. Bak de meatball aan en blus af met de jus en 200 ml water. Zet op laag vuur en verwarm goed door.
  3. Snijd de kastanjechampignons in partjes, bak aan en breng op smaak met zwarte peper.
  4. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  5. Voeg de purple powers toe aan de koekenpan en bak deze kort mee, ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met komijnpoeder, zout en peper.
  6. Voeg de gekookte aardappelen toe aan de pan met gefermenteerde rode kool en gebruik een aardappelstamper om alles goed te mengen en te stampen.
  7. Als je de stamppot smeuïger wil maken, kun je de plantaardige melk en boter toevoegen.
  8. Serveer de paddenstoelen op de stampot en leg de bal hiernaast met een schep jus.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen