Surinaamse curry met sperziebonen, bakbanaan en pappadum

Surinaamse curry met sperziebonen, bakbanaan en pappadum

Door: Frank Broenink

00:25

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De Surinaamse keuken dankt zijn veelzijdigheid aan de diverse bevolking afkomstig uit werelddelen zoals Afrika, India, Indonesië en China. In deze curry komen veel van die heerlijke smaken en ingrediënten samen. Serveer in pappadums met zoete bakbanaan om die authentieke smaken te evenaren.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 500 gr sperziebonen
  • 500 gr aardappel blok 15mm
  • 7 gr kerriepoeder madras
  • 4 st scharreleieren m
  • 200 gr uienblokjes 5 mm
  • 250 gr tomaten b gr.(57/67)
  • 50 ml ketjap manis
  • 50 gr sambal oelek
  • 10 gr groentebouillon
  • 400 gr basmati volkoren bio
  • 400 gr bakbananen
  • 10 gr bladselderij
  • 8 stuks pappadums

Bereiding

1. Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking. 

2. Bak de ui samen met de aardappel blokjes in een pan met een beetje olie. Voeg de madraskruiden toe en de helft van het fijngesneden selderijblad. 

3. Voeg daarna de bonen, tomaten en de groentenboullion toe en en laat alles 15 minuten sudderen.

4. Kook ondertussen de eieren hard.

5. Pel de bananen en snijd deze in plakken. Bak ze in een hete pan om en om. 

6. Verdeel het mengsel met de aardappel in 2 en stamp bij de ene de aardappel fijn en de ander niet.

7. Meng daarna alle samen en breng op smaak met ketjap en sambal.

8. Als het mengsel te dun is, laat het iets indikken.

9. Serveer met de warmgemaakte pappadums.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen