Tabouleh salade - eiwitrijk

Tabouleh salade - eiwitrijk

Door: Kenny van Dijk

00:20

00:20

€ 2,65 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Dit recept is geschreven door onze culinaire adviseur Kenny van Dijk. Met de Alpha-Tool van Pol Grootswagers kan Kenny laten zien dat dit plantaardige gerecht volwaardig is aan eiwitten. Met deze tool breng je namelijk de eiwitkwaliteit van een maaltijd in kaart: het houdt rekening met de aminozuursamenstelling, verteerbaarheid en combinaties van eiwitbronnen die elkaar aanvullen. Dit recept heeft dus een hoge eiwitkwaliteit, oftewel, eiwitten die alle aminozuren bevatten. Dit plantaardige recept is daarom uiterst geschikt voor in de zorg.

Let op: deze foto is ter illustratie en niet een exact voorbeeld van dit gerecht.


Ingrediënten voor 1 personen

  • 80 gr kikkererwten
  • 50 gr tomaten pomodori
  • 10 gr granaatappelpitten
  • 10 gr pijnboompitten
  • 10 gr uien 
  • 5 gr krulpeterselie
  • 5 gr munt
  • 25 gr hummus 
  • 20 gr boerenkool
  • 10 gr zonnebloempitten
  • 20 gr edamame bonen 
  • 10 gr tahini pasta
  • 25 gr spinazie gewassen
  • 75 gr bulgur

Bereiding

  1. Kook de bulgur in dubbele hoeveelheid water. Laat de bulgur afkoelen.
  2. Snijd de tomaten in blokjes, snipper de ui ontdooi de edamame boontjes.
  3. Hak de peterselie, munt en boerenkool.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge warme pan.
  5. Meng de groenten, pijnboompitten, zonnebloempitten en kikkererwten door de bulgur.
  6. Schep de hummus op de salade garneer met de kruiden en granaatappelpitten.
  7. Druppel de tahini over het geheel en serveer!

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel