Tataki van tonijn

Tataki van tonijn

Door: Martin Ambachtsheer

00:10

€ 3,14 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Tataki is een Japanse bereidingswijze waarbij vlees of vis rauw of bijna rauw geserveerd wordt. De zachte, milde smaak van deze tonijn en de licht-pittige smaak van de sesam vullen elkaar perfect aan. In dit geval komt daar nog het frisse van de komkommer en het zoet-scherpe van de wasabi mayonaise bij. Met zoveel smaken blijft er weinig meer te wensen over. Een feestelijke presentatie? Ook daarin is gedacht: snijd de komkommer in bolletjes en leg die bij de partjes tonijn op het bord. Spuit als laatste de wasabi mayonaise (in dotjes) erbij en garneer af met de salad pea. Succes verzekerd!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gram tonijn
  • 100 ml wasabi mayonaise
  • 50 ml sesamdressing
  • 20 gram zwarte sesam
  • 150 gram komkommer
  • 8 stuks salad pea

Bereiding

1. Snijd de tonijn in mooie gelijke stukjes van ongeveer 1x4 cm

2. Strooi de zwarte sesam op een bord.

3. Doop de uiteinden van de tonijn in de sesam.

4. Maak bolletjes van de komkommer.

5. Verdeel de tonijn over de borden en spuit hier dopjes wasabimayonaise bij.

6. Leg op alle bolletjes wat komkommer en spuit er nog wat sesamdressing bij.

7. Garneer je gerecht met cress.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel