Door: Kenny van Dijk
00:20
06:00
€ 1,52 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Goudkleurige terrine van gerookte wortel en zachte prei. Het frisgroen van dille-olie, een krokantje met spinazie en Amsterdamse uitjes zorgen voor een feestelijke smaak en textuur.
Ingrediënten voor 8 personen
- 20 gr dille
- 300 gr prei puree
- 250 gr winterpeen dry-aged
- 20 ml olijfolie dille
- 40 ml mayonaise (plantaardig)
- 100 ml Amsterdamse garneeruien
- 0,5 st groentevellen
- 40 gr micro leaves
- 40 gr rood mosterdblad
Bereiding
- Snijd de winterpeen op een snijmachine in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op een slagersfolie en de overige plakken bewaren voor het opbouwen van laagjes.
- Leg een laagje prei puree in het midden van de wortel en leg de folie in de terrine vorm.
- Druk de puree zachtjes aan om alles op te vullen.
- Leg een laagje dille en wortel op de puree. Herhaal: maak een laagje puree en vervolg met een laag dille en wortel en sluit af met puree.
- Meng water door de mayo en roer door tot homogene substantie op room dikte, voeg de olie toe en laat bovenop drijven.
- Frituur een groentevel krokant en snijd de Amsterdamse uitjes.
- Snijd een plak van de terrine en leg op een bord. Serveer de kruidensla ernaast samen met het krokantje en de uitjes.
- Maak af met de geschifte dressing.