Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Terrine van het Winterveld

Terrine van het Winterveld

Door: Kenny van Dijk

00:20

06:00

€ 1,52 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Goudkleurige terrine van gerookte wortel en zachte prei. Het frisgroen van dille-olie, een krokantje met spinazie en Amsterdamse uitjes zorgen voor een feestelijke smaak en textuur.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 20 gr dille
  • 300 gr prei puree
  • 250 gr winterpeen dry-aged
  • 20 ml olijfolie dille
  • 40 ml mayonaise (plantaardig)
  • 100 ml Amsterdamse garneeruien 
  • 0,5 st groentevellen
  • 40 gr micro leaves
  • 40 gr rood mosterdblad 
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Snijd de winterpeen op een snijmachine in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op een slagersfolie en de overige plakken bewaren voor het opbouwen van laagjes.
  2. Leg een laagje prei puree in het midden van de wortel en leg de folie in de terrine vorm.
  3. Druk de puree zachtjes aan om alles op te vullen.
  4. Leg een laagje dille en wortel op de puree. Herhaal: maak een laagje puree en vervolg met een laag dille en wortel en sluit af met puree.
  5. Meng water door de mayo en roer door tot homogene substantie op room dikte, voeg de olie toe en laat bovenop drijven.
  6. Frituur een groentevel krokant en snijd de Amsterdamse uitjes.
  7. Snijd een plak van de terrine en leg op een bord. Serveer de kruidensla ernaast samen met het krokantje en de uitjes.
  8. Maak af met de geschifte dressing.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl