Door: Kenny van Dijk
00:20
01:00
€ 3,43 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Kruidig gehaktbrood met tijm en mosterd, omhuld door krokante bacon en een glanzend honingglazuur. Krieltjes, paddenstoelen en Cavolo Nero brengen diepe smaken samen. Een gerecht waar traditie en duurzaamheid elkaar vinden.
Ingrediënten voor 8 personen
- 500 gr rauw gehakt (plantaardig)
- 10 gr tijm
- 2 gr nootmuskaat
- 30 gr scharrelei (vloeibaar)
- 40 gr uienblokjes
- 80 gr panko
- 10 ml Franse mosterd
- 20 ml plantaardige kookroom
- 150 gr ontbijtspek
- 30 gr cranberry's
- 100 gr honing en thijm glaze
- 800 gr roseval cherry potatoes
- 500 gr heksen- en spokenmix
- 500 gr cavolo nero
- 15 gr citroentijm
- 20 gr knoflook
Bereiding
- Ontdooi het gehakt.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng gehakt met tijm, gemalen nootmuskaat, een heel scharrelei, uienblokjes, panko, Franse mosterd, plantaardige kookroom en cranberry's.
- Maak van het mengsel een 'brood' en pak het in met het ontbijtspek.
- Smeer de spek in met de honing tijm glaze en herhaal dit 3x gedurende een uur.
- Kook de krieltjes.
- Scheur de paddenstoelen en snijd de cavolo nero klein.
- Bak de paddenstoelen met de knoflook en voeg de cavolo nero op het laatste moment toe.
- Glaceer de krieltjes met een klontje boter of olijfolie en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Serveer de krieltjes, groenten en het gehaktbrood met wat extra tijm in serveerschalen voor het midden van de tafel.
