Tournedos met pompoenwafel

Tournedos met pompoenwafel

Door: Frank Broenink

00:20

€ 6,94 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Tournedos tilt elk (kerst)diner naar een hoger niveau. Dat geldt ook voor de plantaardige tournedos in dit feestmaal, want die biedt dezelfde malsheid en smaakbeleving als ‘echte’ tournedos. Braad de medaillon in margarine en bak in dezelfde pan ook de cantharellen aan. Serveer het ‘vlees’ met een wafel van pompoen en licht roergebakken spinazie. Maak het gerecht compleet met de cantharellen, truffelaardappeltjes uit de oven en geroosterde peterseliewortel. Bon appetit!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gr plantaardige tournedos filet
  • 1200 gr baked greenz pompoenwafel
  • 270 gr peterseliewortel
  • 400 gr spinazie 
  • 400 gr cantharellen
  • 150 gr groentefond vol5
  • 320 gr truffelaardappel

Bereiding

  • Was de truffelaardappeltjes en snijd ze in ringen, zie foto. Besmeer de ringen met een beetje olijfolie en zout en zet in de oven voor ongeveer minuten op 170 graden.
  • Maak de cantharellen schoon.
  • Schil de peterselliewortel en snijd in dunne plakjes. Rooster deze ook in de oven op 170 graden.
  • Bak van het pompoenbeslag wafels in een wafelijzer. 
  • Leg de wafel net niet in het midden van het bord waarop je het gerecht wilt serveren.
  • Bak de plantaardige tournedos in margarine en let even apart. 
  • Bak in dezelfde pan de cantharellen. 
  • Bak heel kort de spinazie en laat deze uitlekken. 
  • Start met het opbouwen van je gerecht door één voor één je componenten op en bij elkaar te leggen. Leg de uitgelekte spinazie op de wafel, vervolg met de tournedos en leg de rest van de garnituur er mooi omheen. Kijk op de foto voor inspiratie!
  • De jus maakt je gerecht af!

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel