Door: Kenny van Dijk
00:05
00:20
€ 1,56 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Dat de traybake ook ideaal is voor desserts bewijst deze ovenheerlijke combinatie van Jonagold appel, havermout, kaneel, gedroogde cranberries en plant-based yoghurt. Tip: bak de appelpartjes in z'n schil, want die is rijk aan smaak én vitamines.
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 st appel jonagold
- 50 gr havermout
- 5 gr gemalen kaneel
- 12 st apple blossom
- 20 gr agavesiroop
- 40 gr gewelde gedroogde cranberries
- 400 gr plantaardige kwark naturel
Bereiding
- Snijd de appel in partjes en snijd daarna de partjes in drieën. Laat de schil er vooral opzitten, hier zitten vitamines en veel smaak in.
- Meng de appel stukjes met de agavesiroop en havermout.
- Meng het kaneelpoeder door het mengsel van appel stukjes, agavesiroop en de havermout.
- Leg het mengsel op de bakplaat en plaats voor 5 minuten in de oven.
- Roer het geheel na 5 minuten om en herhaal stap 4 en 5 twee keer.
- Voeg bij de laatste 5 minuten de cranberries toe.
- Schep de kwark op een bord en leg de warme appel "crumble" er bij.
- Garneer het gerecht met appel blossem.