Door: Kenny van Dijk
00:10
00:30
€ 2,69 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Combineer de Hollandse keuken met Oosterse smaakmakers in deze heerlijke schotel van specerijen (kurkuma, za’atar, tahin) en winterse groenten (bloemkool en baby-boerenkool).
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr bloemkoolroosjes
- 1 st baby green kale (boerenkool)
- 1 blik kikkererwten
- 100 gr rode uienringen
- 40 gr zwarte olijven naturel zonder pit
- 15 gr kurkuma koenjit gemalen
- 15 gr gerookt paprika poeder
- 20 gr gemalen komijnzaad
- 20 gr pompoenpitten
- 5 gr za'atar spice blend
- 100 gr granaatappelpitten
- 20 gr tahini naturel
- zonnebloemolie
Bereiding
- Meng de specerijen komijn, paprika en kurkuma met wat zonnebloemolie.
- Doe de bloemkool, kikkererwten, rode ui en de olijven in een kom en verdeel de specerijen hierover.
- Verdeel over de bakplaat en zet voor 30 minuten in de oven op 190 graden.
- Meng de za'atar, pompoenpitten en granaatappelpitjes voor de garnering.
- Voeg de baby boerenkool rauw toe aan het warme mengsel op de bakplaat of bak de boerenkool tijdens de laatste 5 minuten even mee in de oven.
- Schep met een lepel wat tahini over de traybake.
- Voeg wat van de pickled rode ui toe en garneer af met het granaatappelmengsel.