Traybake Bloemkool

Traybake Bloemkool

Door: Kenny van Dijk

00:10

00:30

€ 2,69 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Combineer de Hollandse keuken met Oosterse smaakmakers in deze heerlijke schotel van specerijen (kurkuma, za’atar, tahin) en winterse groenten (bloemkool en baby-boerenkool).


Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr bloemkoolroosjes
  • 1 st baby green kale (boerenkool)
  • 1 blik kikkererwten
  • 100 gr rode uienringen 
  • 40 gr zwarte olijven naturel zonder pit
  • 15 gr kurkuma koenjit gemalen
  • 15 gr gerookt paprika poeder
  • 20 gr gemalen komijnzaad 
  • 20 gr pompoenpitten
  • 5 gr za'atar spice blend
  • 100 gr granaatappelpitten
  • 20 gr tahini naturel
  • zonnebloemolie

Bereiding

  1. Meng de specerijen komijn, paprika en kurkuma met wat zonnebloemolie.
  2. Doe de bloemkool, kikkererwten, rode ui en de olijven in een kom en verdeel de specerijen hierover. 
  3. Verdeel over de bakplaat en zet voor 30 minuten in de oven op 190 graden.
  4. Meng de za'atar, pompoenpitten en granaatappelpitjes voor de garnering.
  5. Voeg de baby boerenkool rauw toe aan het warme mengsel op de bakplaat of bak de boerenkool tijdens de laatste 5 minuten even mee in de oven.
  6. Schep met een lepel wat tahini over de traybake.
  7. Voeg wat van de pickled rode ui toe en garneer af met het granaatappelmengsel.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel