Traybake met joppiesaus

Traybake met joppiesaus

Door: Kenny van Dijk

00:05

00:20

€ 3,22 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Overijssel levert de lekkerste smaken. Eén daarvan is de goudgele Joppiesaus, die in 2002 werd ‘uitgevonden’ in Glanerbrug. Het officiële recept is geheim, in tegenstelling tot de ingrediënten. Mix (vegan) mayonaise, curry ketchup, paprikapoeder, kerriepuree en gehakte sjalotjes in een kom en en voila, je hebt een Joppiesaus. Die smaakt geweldig bij deze traybake met plantaardige kipstukjes, aardappelkroketjes, paprika, courgette en rode ui!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1000 gr mini pommes croquettes
  • 720 gr vegan kipstukjes
  • 300 gr rode uien 
  • 9 st gemengde paprika's 
  • 2 st courgette 
  • 250 ml vegan mayonaise 
  • 15 gr kerriepuree
  • 20 gr gehakte sjalot 
  • 100 ml curry ketchup
  • 3 gr paprikapoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor 220°C.
  2. Snijd de courgette in plakken, snijd de paprika in reepjes, snijd de rode ui in ringen. 
  3. Meng de aardappelkroketjes, paprika reepjes, plakken courgettes en rode ui in een kom. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verspreid het mengsel over een grote bakplaat bekleed met bakpapier.
  5. Bak de traybake in de oven gedurende 15-20 minuten of tot de kroketjes goudbruin en knapperig zijn.
  6. Voeg de kipstukjes de laatste 5 minuten toe.
  7. Meng alle overige ingrediënten voor de Joppie saus in een kom.
  8. Haal de traybake uit de oven en serveer met de Joppie saus.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel