Door: Kenny van Dijk
00:05
00:30
€ 3,71 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Verras met een Oosterse 'tray' vol vegetarische kipstukjes, bimi, groene asperges, wortel en sojabonen. Voeg teriyaki-saus toe voor nóg meer smaak en serveer deze schotel met rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
- 360 gr veganistische kipstukjes
- 100 gr winterwortelmix 10 mm julienne
- 0,2 st rode pepers
- 20 gr koriander
- 2 st limoen
- 200 gr bimi
- 100 gr asperges groen
- 100 gr edamame bonen gepeld
- 50 gr bosui
- 25 ml appelazijn
- 150 ml wok-original teriyaki
- 300 gr zilvervlies rijst parboiled
Bereiding
- Mix de wortel, kipstukjes en limoenrasp van één limoen met de appelazijn en de teriyakisaus en leg de mix op een bakplaat.
- Zet 20 minuten in de oven op 190 graden.
- Snijd de kontjes van de bimi en de groene asperges.
- Snijd de rode peper in ringen.
- Voeg de bimi, asperges, rode peper en sojabonen toe aan de bakplaat.
- Dek alles af met aluminiumfolie en zet het voor 10 minuten in de oven.
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Serveer de traybake met de rijst en garneer met de lente ui en koriander.