Door: Kenny van Dijk
00:05
00:30
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
In deze zoet-hartige traybake komt de smaak van alle kanten: van de plantaardige gehaktballetjes van Bravour Green Chef, ras-el-hanout en de cranberrie-compote tot de prei, sinaasappel en dadelsiroop.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr oesterzwammen
- 500 gr spruitjes
- 500 gr pompoenblokjes 20-40 mm
- 300 gr prei
- 25 gr silan medjool date syrup
- 4 st sinaasappel
- 200 gr ras el hanout
- 25 gr cranberry compote
- 50 gr amandelschaafsel
- 1 st doos vegan gehaktballetjes
Bereiding
- Meng de dadelsiroop, het sap van 2 sinaasappels, ras el hanout en de cranberrycompote.
- Snij de prei in de lengte doormidden en was de prei goed schoon.
- Snij de prei vervolgens in drie delen.
- Meng alle groentes door het sinaasappel mengsel.
- Leg het mengsel met groentes op de bakplaat en leg de balletjes er tussen. Snij de laatste twee sinaasappels in partjes en leg deze er bij.
- Bak het gerecht 25 minuten op 200 graden in de oven.
- Haal het gerecht uit de oven, strooi het amandelschaafsel over de gevulde bakplaat en bak nog eens 5 minuten in de oven.