Door: Kenny van Dijk
00:35
00:20
€ 6,55 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Natuurlijk mag een traybake met vis niet ontbreken in dit traybake weekmenu. De graatloze zeebaarsfilet in deze schotel combineert geweldig met de tomaten, krieltjes, bospaddenstoelen, knoflook en rozemarijn.
Ingrediënten voor 10 personen
- 1500 gr geroosterde krieltjes
- 650 gr tomaten C klein 47-57 mm
- 1 bosje krulpeterselie
- 100 ml olijfolie extra vierge hojiblanca
- 2 st knoflook grof gehakt
- 150 gr zeebaarsfilet met vel
- 650 gr bospaddenstoelenmix
- 0,2 st rozemarijn
- 40 gr sea salt flakes
Bereiding
- Maak de zeebaars schoon en zorg dat de filet geen graten meer bevat.
- Snijd de tomaten door midden en besprenkel ze met zout, olijfolie en gehakte rozenmarijn.
- Leg de tomaten en krieltjes op een bakplaat.
- Bak de paddenstoelen even op hoog vuur en strooi deze ook over de bakplaat.
- Leg de zeebaars netjes over de krieltjes en tomaten heen.
- Strooi de sea salt flakes over het gerecht.
- Zet de bakplaat 28 minuten op 180 graden in de oven.
- Maak van de peterselie en knoflook een olie door deze met een staafmixer helemaal fijn te draaien.
- Giet de knoflook-peterselie olie over de warme bakplaat, direct wanneer deze uit de oven komt. Serveren maar!