Door: Kenny van Dijk
00:20
€ 3,54 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Deze meringue in glas ziet er vrolijk uit en smaakt als de zon. Bouw het dessert op met koekkruimel, opgeklopte parfait, mango-passievrucht coulis, passiefruitpitjes en gebroken meringues. Garneer af met pitahaya, meringue en passievrucht.
Ingrediënten voor 10 personen
- 1000 ml parfait
- 250 gr meringues
- 500 gr mango- en passiefruitcoulis
- 1 st pitahaya
- 250 gr passiefruit
- 160 gr nizza kokoskoekjes
Bereiding
- Klop de parfait stevig op.
- Meng door de helft van de parfait een beetje mango- en passiefruitcoulis (gele mousse)
- Breek de koekjes en een aantal meringues
- Bouw een dessert op in het glas door eerst wat koek kruimel onder in te leggen
- Maak daarop een laag van de "parfait".
- Vervolgens maak je een laag van coulis met passievruchtpitjes.
- Maak daarna een laag met degele mousse en wat gebroken meringues.
- Herhaal de lagen.
- Garneer met de pitahaya, passievrucht, kokoskoekjes en meringues.