Tropisch mango toetje

Tropisch mango toetje

Door: Martin Ambachtsheer

00:15

€ 1,25 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Speciaal voor mensen met slik- of kauwproblemen:

Waar het dessert zich vaak beperkt tot yoghurt of vla, vormt dit dessert een creatieve uitzondering. Naast de Griekse yoghurt bevat dit tropische toetje gepureerde mango, vers geklopte slagroom en chocoladepasta. Ook de zandkoekjes (Zeeuwse rondjes) zijn gepureerd. Kortom: een ultiem verwendessert! 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 150 ml slagroom
  • 400 ml yoghurt
  • 80 gram koekjes
  • 2 stuks mango
  • 40 gram chocoladepasta
  • 5 gram poedersuiker
  • 15 gram basterdsuiker

Bereiding

1. Sla de slagroom stijf met de suiker.

2. Schep deze in een spuitzak.

3. Maak de mango schoon en pureer deze tot een mousse.

4. Doe deze ook in een spuitzak net als de yoghurt.

5. Maal de koekjes helemaal fijn.

6. Meng deze gewenst met bijvoorbeeld koude vruchten thee.

7. Schep wat chocoladepasta in een spuitzak.

8. Spuit mooie dopjes van alle ingrediënten.

9. Strooi wat poedersuiker over het gerecht.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen