Door: Kenny van Dijk
00:30
03:00
€ 3,66 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Ga voor een stevige maaltijd met deze truffelaardappelstamp met geroosterde spruitjes, zoetzuur van pompoen en een seitan steak. De salty en sweet knoflookjus brengt deze smaken in een dieper balans.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1100 gr truffelaardappel
- 900 gr spruitjes
- 80 gr stevige tofu
- 120 gr pompoen zoetzuur
- 20 gr knoflook
- 20 gr walnoten
- 160 gr groentefond vol5
- 600 gr seitansteak
Bereiding
- Ontdooi de seitansteaks.
- Was de truffelaardappels goed en kook ze gaar.
- Rooster de spruitjes in de oven op 200 graden voor 20 minuten samen met de knoflook en aanhangende olie. Breng op smaak met peper en zout.
- Karameliseer de suiker en voeg de knoflook toe. Blus af met de jus.
- Kook de jus in en bak de seitansteaks.
- Pureer de silkentofu.
- Stamp de spruiten (houd er 16 apart) en aardappels met de puree van tofu en de helft van de walnoten.
- Schep de stamp op het bord en garneer met pompoen, walnoot en spruit.
- Schenk de jus tot slot over de seitansteaks.