Door: Martin Ambachtsheer
00:20
03:00
€ 1,09 p.p.
Ingemaakte vruchten op brandenwijn: ouderwets genieten. Extra feestelijk met luchtige vanillemousse geserveerd op een stuk smeuïge cake. En om het feest compleet te maken met een mooi stuk getemperde chocolade!
Ingrediënten voor 8 personen
- 100 gram boerenjongens
- 80 gram vanillemousse
- 4 gram munt
- 4 gram honny cress
- 8 stuks dobla vanille
- 80 gram cake
- 200 gram chocolade
Bereiding
1. Klop de vanillemousse op, voeg er fijngehakte munt aan toe en schep het mengsel in een spuitzak.
2. Smelt de chocolade. Dat kan au bain marie of heel kort in de magnetron.
3. Giet de gesmolten chocolade op vetvrij papier en smeer het uit.
4. Laat de chocolade afkoelen. Krul dan de chocola om een deegroller net voordat hij koud is.
5. Steek een plak cake uit een rondje van ongeveer 6-7 cm.
6. Leg de cake op een mooi bord.
7. Schep hier wat boerenjongens op.
8. Zet de chocoladekrul er omheen en spuit dan de vanille mousse er bovenop.
9. Maak je dessert af met munt, cress en dobla vanille en eventueel wat poedersuiker.