Varkensprocureur met pastinaak

Varkensprocureur met pastinaak

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 4,46 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Tot een aantal jaar geleden was de pastinaak een vergeten groente. Gelukkig is de zoete wortelachtige helemaal terug van weggeweest en heeft ze een vaste plek in de Nederlandse keuken weten te bemachtigen. In dit recept combineer je de zoete anijsachtige smaak van pastinaak met een zelfgemaakte honing-mosterd dressing, aardappels en varkensvlees.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram varkensprocureur
  • 1600 gram pastinaak
  • 1600 gram aardappel
  • 8 gram peterselie
  • 10 gram vleesjus
  • 40 gram boter
  • 100 ml halfvolle melk
  • 30 gram honing
  • 35 gram tomaatjes
  • 30 gram mosterd
  • nootmuskaat
  • olijfolie

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Meng de mosterd met de olie, honing en wat peper en zout tot een dressing.

3. Snijd gelijke stukken van de procureur.

4. Zet de aardappelen op in koud water met wat zout en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar.

5. Verdeel de pastinaak op een bakplaat en bak deze vervolgens 20 minuten in de oven.

6. Verdeel na ongeveer 20 minuten de honing-mosterd dressing over de pastinaak en bak nog een minuut of 10 mee.

7. Hak intussen de peterselie fijn.

8. Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op in een steelpannetje om wat juspoeder in aan te maken. Stoom de aardappelen vervolgens kort droog. 

9. Zet een koekenpan op het vuur met wat boter.

10. Voeg de procureur toe en bak mooi bruin.

11. Stamp de aardappelen fijn en maak hier puree van met boter, melk, peper, zout en eventueel wat mosterd.

12. Breng de jus aan de kook.

13. Is de procureur aan beide kanten bruin en de pastinaak gaar? Schep dan de pastinaak en procureur op het bord.

14. Schep er vervolgens wat jus en bolletjes puree bij.

15. Maak het gerecht af met wat tomatenbesjes en gehakte peterselie.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel