Door: Kenny van Dijk & Frank Broenink
00:10
€ 4,56 p.p.
Dé manier om je gasten en cliënten plantaardig te laten genieten. Deze bietencarpaccio is een waar kleurenpalet. Serveer met onder andere doperwtenpuree, balsamico glaze, plantaardige witte kaas en uiencrumble.
Ingrediënten voor 10 personen
- 1 st bietencarpaccio
- 30 gram doperwtencrème
- 5 gram balsamico glaze
- 2 st salad pea cress
- 150 gram vegan greek white
- 50 gram uiencrumble
- 0,5 st frisee
- 0,5 st rode sla
- 0,25 st bieslook
- 0,25 st kervel
Bereiding
1. Leg de carpaccio op een bord.
2. Spuit de doperwtenpuree (koud) in drupjes op de carpaccio.
3. Brokkel de greek white over de carpaccio.
4. Knip of snijd de gele stukken uit de frisee.
5. Snijd de rode sla in dunne reepjes.
6. Snijd de bieslook in staafjes van ongeveer 5 cm.
7. Pluk de kervel.
8. Meng alles door elkaar en dresseer op het gerecht.
9. Maak een fijn raster van de balsamico glaze over de carpaccio.
10. Strooi de uiencrumble over het gehele gerecht.