Door: Martin Ambachtsheer
00:15
00:02
€ 1,67 p.p.
Op bezoek bij bio kalverhouderij Ecofields bereidden we een Vitello van kalfsmuis. Het oorspronkelijke gerecht, beter bekend als Vitello tonnato, bevat tonijnmayonaise om het kalfsvlees meer smaak te geven. De ‘tonnato’ blijft in deze versie echter achterwege. Het kalfsvlees van Ecofields is zó smaakvol, dat het enkel met wat radijs, gebakken tuinboontjes en rucola wordt geserveerd. En natuurlijk met een toefje tonijnmayonaise als knipoog naar de klassieker!
Ingrediënten voor 8 personen
- 400 gram kalfmuis
- 80 gram rucola
- 100 gram komkommer
- 20 gram radijs
- 200 ml tonijnmayonaise
- 80 gram gedopte tuinbonen
- 8 gram borage cress
- 8 gram salad pea
Bereiding
1. Snijd dunne plakjes van de kalfsmuis.
2. Snijd de komkommer in drie variaties: in dunne plakjes, bolletjes en reepjes.
3. Leg wat rucola op een bord.
4. Verdeel de kalfsmuis over het bord.
5. Spuit dopjes tonijnmayonaise verdeeld over het bord.
6. Garneer het gerecht met de radijs, komkommer en cress.
7. Verkruimel als laatste de tuinbonen over het gerecht.
Eet smakelijk!