Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Vlier-bosbes kombucha

Vlier-bosbes kombucha

Door: Frank Broenink

00:10

€ 0,53 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een donkere, paarse tint met een rijke, bloemige smaak. Dat is wat deze kombucha zo bijzonder maakt. Voeg citroensap toe voor de juiste balans. Maar let op: ontlucht de fles dagelijks want fruit zorgt voor druk in een gesloten fles!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 10 ml siroop vlierbloesem 
  • 14 gr blauwe bessen
  • 3 ml citroensap
  • 500 ml basis recept kombucha
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Voeg bosbessen en vlierbloesem toe aan de fles.
  2. Voeg citroensap toe voor balans.
  3. Vul aan met kombucha en sluit de fles af.
  4. Laat 2 tot 4 dagen fermenteren bij kamertemperatuur.
  5. Ontlucht de fles dagelijks, want fruit zorgt voor druk.
  6. Bewaar de fles koel. 
  7. Optioneel: zeef de fles voor serveren.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl