Door: Frank Broenink
00:10
€ 0,53 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Een donkere, paarse tint met een rijke, bloemige smaak. Dat is wat deze kombucha zo bijzonder maakt. Voeg citroensap toe voor de juiste balans. Maar let op: ontlucht de fles dagelijks want fruit zorgt voor druk in een gesloten fles!
Ingrediënten voor 8 personen
- 10 ml siroop vlierbloesem
- 14 gr blauwe bessen
- 3 ml citroensap
- 500 ml basis recept kombucha
Bereiding
- Voeg bosbessen en vlierbloesem toe aan de fles.
- Voeg citroensap toe voor balans.
- Vul aan met kombucha en sluit de fles af.
- Laat 2 tot 4 dagen fermenteren bij kamertemperatuur.
- Ontlucht de fles dagelijks, want fruit zorgt voor druk.
- Bewaar de fles koel.
- Optioneel: zeef de fles voor serveren.
