Door: Kenny van Dijk
00:20
00:00
€ 3,48 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Heb je wat meer tijd en wil je écht lekkere hamburgers op tafel zetten? Ga dan aan de slag met dit fantastische recept. Simpel en tóch bijzonder. Men neme een klassiek hamburgerrecept en vervangt slechts een paar ingrediënten. Tussen twee helften van een bloemkool wafel en frisse groentes, gebruiken we de 50/50 hamburger. Half oesterzwam, half rundvlees. Het zuurtje van de augurk en een dot truffel mayo maken deze hamburger af. En nee, je mist het brood niet. Serveren met groentefrietjes en iedereen is tevreden!
Ingrediënten voor 8 personen
- 480 gr wafelbeslag: Baked Greenz Bloemkool Oude Kaas
- 880 gr Burger rund/oesterzwam
- 80 ml truffelmayonaise
- 80 gr veldsla
- 40 gr zoetzure rode ui
- 80 gr tomaten
- 40 gr augurken
- 800 gr veggie fries
Bereiding
- Ontdooi de burgers voor gebruik.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bak de wafels in een wafelijzer of in de oven als "broodjes" van het beslag.
- Bak de veggie fries in de oven gedurende 13 minuten.
- Snijd de ui in ringen, de tomaten in plakken en de augurk in schijfjes.
- Bak of gril de burger in 8 tot 10 minuten gaar.
- Bouw de burger op. Halveer de wafel als een broodje. Leg op de onderste helft van de wafel de sla en tomaat, daarna de burger, daar bovenop ui augurk en een dot truffel mayonaise. Eindig met de tweede helft van de wafel bovenop.
- Serveer met de veggie fries en truffel mayonaise.