Door: Kenny van Dijk
05:00
00:00
€ 2,36 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Dit is een moderne variant op de klassieke waldorf salade. Perfect voor de feestdagen want binnen 5 minuten staat deze salade op tafel.
Dit recept is gepresenteerd op het Served event "Feestelijk najaar" in oktober 2022.
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gr knolselderij sous-vide
- 40 gr basilicum
- 80 gr mayonaise vegan
- 2 st appel granny smith
- 80 gr walnoten raw bio
- 200 gr witte druiven zonder pit
- 160 gr tofu gerookt
- 50 gr erwtenpuree
- 10 gr mosterdzaad gefermenteerd
- 0,2 st shiso purple
- 8 gr salad pea
Bereiding
- Pureer de basilicum met een scheutje water.
- Voeg de mayonaise toe en meng goed door.
- Snijd de knolseldrij in grove brunoise (blokjes) en snijd de appel met schil in even grote stukken als de knolselderij. Halveer de druiven en snij de tofu in reepjes.
- Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng tot een salade.
- Hak de walnoten tot fijne stukjes.
- Schep op een bord en garneer met salad pea, shiso purple en gehakte walnoten.