Wellington Portobello

Wellington Portobello

Door: Kenny van Dijk

00:15

01:00

€ 3,85 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze ‘Wellington Portobello’ is een verrassende variant zónder vlees en wordt gevuld met portobello, grof gehakte kastanjes en champignons, spinazie en gebakken ui. Wil je behalve het vlees ook geen zuivel gebruiken? Bestrijk de deegrolletjes dan vóór het bakken met sojamelk. Tip: serveer de (gesneden) wellingon met cranberry jam en verse kruiden. Erg lekker bij zoete aardappelpuree en geroosterde spruitjes met ahoornsiroop!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 500 gr portobello
  • 250 gr gekookte kastanjes 
  • 500 gr champignons 
  • 500 gr spinazie (gewassen)
  • 600 gr bladerdeegplakken
  • 30 gr paneermeel
  • 400 gr spruiten 
  • 25 ml esdoornsiroop 
  • 25 gr sojadrink 
  • 200 gr gebakken ui
  • 100 gr cranberry jam 
  • 400 gr zoete aardappelpuree
  • knoflook
  • groentebouillon
  • mosterd

Bereiding

  1. Leg de portobello champignons zonder steel op de kop op een bakplaat en sprenkel olijfolie, peper, zout en knoflook over de champignons. Bak ze voor 20 minuten op 180 graden in de oven.
  2. Snijd de champignons en bak ze met knoflook tot ze vocht los laten en beginnen met aanbakken. 
  3. Hak de gebakken champignons en kastanjes in de keukenmachine tot een grof gehakt. Breng op smaak met groentebouillon en mosterd.
  4. Smoor de spinazie met wat knoflook en laat goed uitlekken zodra de spinazie gaar is. 
  5. Snijd een strook van het bladerdeeg ter breedte van ongeveer 20 cm. Bewaar het restant om te decoreren.
  6. Leg het deeg op bakpapier. Bestrooi de helft van het deeg met paneermeel vanaf de onderkant. Op de paneermeel komt vervolgens een laag van de spinazie (de helft), daar bovenop komt een laag van de gehakte champignons met kastanje (de helft), daar bovenop een laag gebakken uien (de helft) en dan de portobello. 
  7. Bovenop de portobello komt de rest van de gebakken uien, dan de andere helft van de gehakte champignons met kastanje, de andere helft van spinazie en je eindigt met paneermeel.
  8. Rol voorzichtig het de andere helft van het deeg over de vulling en leg de rol waar de uiteinden samenkomen op een bakplaat met bakpapier.
  9. Sluit de rol aan de zijkanten en snijd van het overgebleven deeg figuurtjes (sterren, blaadjes etc. om mee te decoreren).
  10. Meng 5 ml esdoornsiroop met de sojadrink en bestrijk hiermee de rol.
  11. Plak de decoratie op de rol en bestrijk nog een keer met het sojadrink esdoornsiroop mengsel. Bak de rol voor 30 tot 40 minuten op 200 graden tot de rol goudbruin kleurt.
  12. Blancheer de spruiten kort en laat ze goed uitlekken (hoe minder vocht, hoe mooier ze roosteren). 
  13. Meng de rest van de esdoornsiroop met de knoflook en een scheutje olijfolie. Meng de spruiten met het overgebleven sojadrink esdoornsiroop mengsel en leg deze op een ovenschaal.
  14. Rooster de spruiten voor 15 minuten op 200 graden in de oven. Schud de spruitjes regelmatig om.
  15. Verwarm de zoete aardappel au bain marie of al roerend warm in een steelpan.
  16. Serveer de wellington met wat cranberry jam en verse kruiden op een plank.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel