Door: Frank Broenink
00:40
00:10
€ 1,17 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Maak jouw eigen tomatensoep met de lekker volle en sappige tomaten uit het Westland. Snijd de tomaten in partjes en kook die met de ui, fijngesneden prei en water op middelhoog vuur. Voeg hierna de bleekselderij en het bonenkruid toe en pureer het geheel tot een gladde soep. Breng de tomatensoep voor het serveren op smaak met zwarte peper en lavaskruid.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1000 g tomaten
- 0,25 st bonenkruid
- 300 gr fijn gesneden prei
- 100 gr uienblokjes
- 0,2 st bleekselderij
- 0,1 gr lavasbosje
- 2 gr gemalen zwarte peper
- 160 gr soepballetjes
Bereiding
- Fruit de uien in een grote kookpan.
- Voeg na enkele minuten de prei toe.
- Snijd alle tomaten in blokjes. Voeg deze toe aan de pan. Schenk hier water bij totdat het geheel net onder water staat en breng het geheel aan de kook.
- Als het gekookt heeft, zet je het vuur lager en voeg je de bonenkruid en bleekselderij toe.
- Laat even trekken totdat de bleekselderij gaar is.
- Haal de bonenkruid uit de pan en mix het geheel met een staafmixer fijn tot een gladde soep.
- Breng op smaak met zwarte peper, lavas en bonenkruid.
- Je kunt soepballetjes toevoegen, maar het originele recept bevat geen soepballetjes!