Wild zwijn pastrami met pompoen

Wild zwijn pastrami met pompoen

Door: Frank Broenink

00:30

00:20

€ 4,79 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Veel vleesliefhebbers zien met de feestdagen graag een goed stuk vlees op tafel. Serveer daarom dit bijzondere voorgerecht met wild zwijn pastrami. Door dit gerecht aandachtig te garneren, presenteer je een luxe voorgerecht wat natuurlijk perfect is voor de feestdagen.  

Dit recept is gepresenteerd op het Served event "Feestelijk najaar" in oktober 2022.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 640 gr wild zwijn pastrami
  • 40 gr crunchy nut almond
  • 40 ml basilicum mayonaise
  • 2 gr oregano
  • 40 gr chutney van vijgen
  • 0,5 bs radijs
  • 0,2 st krulandijvie frisee
  • 1 st flespompoen +/-1.5kg
  • 150 gr kristalsuiker 
  • 25 ml witte wijnazijn
  • 3 gr kaneelstokjes ceylon
  • 3 gr zwarte peperkorrels
  • 175 ml water
  • kaneelstokje

Bereiding

  1. Snijd de pompoen in gelijke blokjes van 1,5 cm bij 1,5 cm. 
  2. Zet het water, witte wijnazijn, kaneel, peper op het vuur en laat dit even koken.
  3. Doe de blokjes pompoen in een vacuum zak samen met het vloeistof van de vorige stap en vacumeer dit strak. Leg de zak vervolgens in een pan die net kookt en laat dit ongeveer 20 minuten staan.
  4. Als je geen vacumeer apparaat hebt: voeg de pompoen aan het vloeistof. Gebruik iets meer zodat het net niet onder staat en laat het langzaam garen. Pas op met de hoeveelheid azijn. 
  5. Snijd de pastrami netjes met een snijmachine. Leg de pastrami in mooie krullen op een bord.
  6. Doe de vijgen chutney in een spuitzak. Gebruik een klein dopje en spuit rondes rondom de pastrami. 
  7. Zet de crunchy nut almond zó in de vijgen chutney, zodat deze blijven staan.
  8. Garneer af met de rest van de ingrediënten zodat het een smakelijk en mooi geheel wordt. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel