Wildhachee met gegrilde wortel en aardappelpuree

Wildhachee met gegrilde wortel en aardappelpuree

Door: Martin Ambachtsheer

00:35

01:00

€ 3,16 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Hachee is typisch zo’n gerecht dat tot de verbeelding spreekt van oudere gasten. De rijke wildsmaak in deze stoof komt van de grofgesneden hertenpoulet. Die bak en meng je met de gegrilde wortel, aardappel, zilveruitjes, laurier, kruidnagel en andere seizoenstoppers tot een heerlijke hachee.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram wortel
  • 1600 gram aardappelen
  • 30 gram boter
  • 10 ml olijfolie
  • 150 ml halfvolle melk
  • 400 gram uien
  • 600 gram herten poulet
  • 150 gram zilverui
  • 250 gram rode paprika
  • 40 gram bloem
  • 8 gram peterselie
  • 3 gram laurier gemalen
  • 2 gram kruidnagel gemalen
  • 10 gram runderbouillon


Bereiding

1. Pel de uien en snijd in ringen.

2. Was de paprika en snijd in reepjes.

3. Zet een pan op het vuur en doe hier de boter in.

4. Voeg de poulet toe en bak bruin. 

5. Laat deze vervolgens een minuut of 10 op zacht vuur garen en voeg de uien, laurier en kruidnagel toe.

6. Voeg hierna de reepjes toe en bak even mee. 

7. Voeg vervolgens de runderbouillon toe en laat dit vervolgens 1 uur op laag vuur met een deksel op de pan doorgaren.

8. Schil intussen de aardappelen en kook deze met wat zout gaar. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

9. Wanner de hertenpoulet gaar is voeg je de zilveruitjes toe.

10. Meng 40 gram bloem met lauw water en roer deze helemaal glad. Dit noemt men een lopend meeltje.

11. Voeg deze al roerend door de hachee.

12. Kook op laag vuur even door en breng de hachee op smaak met peper en zout.

13. Giet de aardappelen af wanneer deze gaar zijn en kook ze even kort droog.

14. Stamp de aardappelen fijn en roer de boter, melk, peper, zout en wat nootmuskaat door de puree.

15. Zet intussen een grillpan op het vuur en laat deze heet worden.

16. Gril vervolgens de wortelen totdat ze een mooi grilstreepje hebben en goed heet zijn. Meng hier vervolgens wat olijfolie, peper en zout bij. 

17. Proef alles even voor het opdienen, portioneer dan het gerecht op een mooi bord.

18. Hak wat verse peterselie en strooi deze als laatste over het gerecht.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel