Winters worstenbroodje

Winters worstenbroodje

Door: Peter Stavast

00:15

00:15

€ 1,37 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Het worstenbroodje is een echte klassieker, die bij menigeen herinneringen oproept aan vroeger. Verrassend als tussendoortje of als traktatie bij de (kerst)lunch. Binnen 30 minuten presenteer je de lekkerste broodjes met rookworst, gerookt ontbijtspek, zuurkool, mosterd en bladerdeeg. Verrassend vegetarisch kan ook; gebruik dan de NoHotdog vegetarische rookworst.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2 pak rookworst
  • 360 gram bladerdeeg
  • 8 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 240 gram zuurkool
  • 40 gram mosterd
  • 2 stuks ei

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het bladerdeeg en snijd de worst door de helft in de lengte. Wikkel beide worsthelften in een plakje ontbijtspek.

2. Pak een plakje bladerdeeg en verdeel aan één helft een lepel uitgelekte zuurkool. Voeg een paar druppels mosterd toe en plaats hierop de worst.

3. Vouw het bladerdeeg over de worst dicht en sluit de randen af met een vork.

4. Kluts het ei en bestijk hiermee de bovenkant van het bladerdeeg.

5. Plaats in de oven en bak de broodjes in 15 minuten af tot ze mooi bruin zijn. Laat iets afkoelen en serveer in geheel of gesneden in kleine porties.

Tip: Maak ook een vegetarische variant met NoHotdog vegetarische rookworst!

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen