Door: Frank Broenink
00:20
00:10
€ 2,83 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
De streek Westland is rijk aan tuinders en telers. Deze winterse maaltijdsalade is geïnspireerd op de smaken van de streek; gezond, groen en lekker. Meng het gegaarde en geplukte rundvlees met blokjes aardappel, winterpeen, doperwten, augurkenblokjes, Granny Smith appel en mayonaise. Tip: laat de salade voor het serveren een dag lang staan, zo wordt 'ie nog lekkerder.
Ingrediënten voor 8 personen
- 250 gr gegaarde runderlap met zout met kruiden in jus
- 750 gr aardappelblokjes
- 400 gr winterpeenblokjes
- 120 ml zilveruien
- 200 ml augurkenblokjes
- 1 st appel granny smith
- 140 ml vegan mayo
- 100 gr doperwten
Bereiding
- Pluk het rundvlees in fijne stukken.
- Snijd de zilveruien fijn.
- Kook de aardappels en laat afkoelen. Let op: vang het kookvocht op.
- Kook de winterpeenblokjes en laat afkoelen.
- Breng de helft van het opgevangen kookvocht aan de kook.
- Voeg het vlees toe aan het vocht en trek met twee vorken het vlees helemaal los.
- Voeg de gekookte aardappels en wortelblokjes, de doperwten en als laatst de zilveruien en augurkenblokjes.
- Meg alles door elkaar, maar pas op: niet gaan prakken!
- Zet na het mengen de salade gelijk koud weg.
- Snijd de appels in blokjes. Werk de appelblokjes en vegan mayo kort door de koude salade. Roer niet te lang.
- De salade is de volgende dag het lekkerst!