Winterse Westland salade

Winterse Westland salade

Door: Frank Broenink

00:20

00:10

€ 2,83 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De streek Westland is rijk aan tuinders en telers. Deze winterse maaltijdsalade is geïnspireerd op de smaken van de streek; gezond, groen en lekker. Meng het gegaarde en geplukte rundvlees met blokjes aardappel, winterpeen, doperwten, augurkenblokjes, Granny Smith appel en mayonaise. Tip: laat de salade voor het serveren een dag lang staan, zo wordt 'ie nog lekkerder. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 250 gr gegaarde runderlap met zout met kruiden in jus
  • 750 gr aardappelblokjes
  • 400 gr winterpeenblokjes
  • 120 ml zilveruien
  • 200 ml augurkenblokjes
  • 1 st appel granny smith
  • 140 ml vegan mayo
  • 100 gr doperwten

Bereiding

  1. Pluk het rundvlees in fijne stukken.
  2. Snijd de zilveruien fijn. 
  3. Kook de aardappels en laat afkoelen. Let op: vang het kookvocht op.
  4. Kook de winterpeenblokjes en laat afkoelen. 
  5. Breng de helft van het opgevangen kookvocht aan de kook.
  6. Voeg het vlees toe aan het vocht en trek met twee vorken het vlees helemaal los. 
  7. Voeg de gekookte aardappels en wortelblokjes, de doperwten en als laatst de zilveruien en augurkenblokjes.
  8. Meg alles door elkaar, maar pas op: niet gaan prakken!
  9. Zet na het mengen de salade gelijk koud weg.
  10. Snijd de appels in blokjes. Werk de appelblokjes en vegan mayo kort door de koude salade. Roer niet te lang. 
  11. De salade is de volgende dag het lekkerst!

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel