Door: Frank Broenink
00:25
€ 1,03 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Deze kruidige wortelsoep dankt zijn kick aan gember, terwijl de kokosmelk en pesto zorgen voor een zachte smaak. Licht en tóch verwarmend. Een echte oppepper voor koude dagen.
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gr winterpeen
- 12 gr gember
- 24 ml appelazijn
- 36 gr groentebouillon
- 20 ml kokosmelk
- 20 gr knoflook
- 10 gr cheese'ish organic
- 10 gr edelgistvlokken
- 30 gr cashewnoten
- 30 gr pijnboompitten
- 12 gr knoflook
- 75 ml olijfolie
- 60 gr basilicum
Bereiding
- Verwarm olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Bak de ui glazig. Voeg 20 gr knoflook en wortels toe en bak mee.
- Roer de gember en appelciderazijn erdoor en voeg daarna groentebouillon toe (begin met 1500 ml).
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 30 minuten koken tot de wortels gaar zijn.
- Mix de soep glad met een staafmixer.
- Doe de overige ingrediënten (behalve de kokosmelk) in de keukenmachine en mix tot een grove pesto. Tip: Rooster de pijnboompitten eerst en laat ze afkoelen voordat je ze toevoegt. Breng op smaak met edelgistvlokken. Proef de pesto en voeg indien nodig iets toe.
- Schep de pesto in een bakje of potje en schenk er wat olijfolie overheen voor de soep.
- Serveer met kokosmelk en natuurlijk de pesto.