Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Winterse wortelsoep

Winterse wortelsoep

Door: Frank Broenink

00:25

€ 1,03 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze kruidige wortelsoep dankt zijn kick aan gember, terwijl de kokosmelk en pesto zorgen voor een zachte smaak. Licht en tóch verwarmend. Een echte oppepper voor koude dagen.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gr winterpeen 
  • 12 gr gember
  • 24 ml appelazijn 
  • 36 gr groentebouillon
  • 20 ml kokosmelk
  • 20 gr knoflook
  • 10 gr cheese'ish organic
  • 10 gr edelgistvlokken
  • 30 gr cashewnoten 
  • 30 gr pijnboompitten
  • 12 gr knoflook 
  • 75 ml olijfolie 
  • 60 gr basilicum
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Verwarm olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
  2. Bak de ui glazig. Voeg 20 gr knoflook en wortels toe en bak mee.
  3. Roer de gember en appelciderazijn erdoor en voeg daarna groentebouillon toe (begin met 1500 ml).
  4. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 30 minuten koken tot de wortels gaar zijn.
  5. Mix de soep glad met een staafmixer.
  6. Doe de overige ingrediënten (behalve de kokosmelk) in de keukenmachine en mix tot een grove pesto. Tip: Rooster de pijnboompitten eerst en laat ze afkoelen voordat je ze toevoegt. Breng op smaak met edelgistvlokken. Proef de pesto en voeg indien nodig iets toe.
  7. Schep de pesto in een bakje of potje en schenk er wat olijfolie overheen voor de soep.
  8. Serveer met kokosmelk en natuurlijk de pesto.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl