Wortel-venkelsoep met zeevruchten

Wortel-venkelsoep met zeevruchten

Door: Martin Ambachtsheer

00:10

€ 1,13 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Van fruit de mer bereid je snel en gemakkelijk een verrassende vissoep. Deze diepvries fruit de mer bestaan uit garnalen, inktvis, octopus en mosselvlees. In combinatie met de wortel-venkel soep, lente uitjes en croutons creeert u een maaltijdsoep vol smaak, geur en kleur. Bak de zeevruchten kort aan in olijfolie, schenk hier de soep overheen en maak het gerecht af met de huisgemaakte croutons en lente-ui. Voor een minimale kostprijs per persoon bereik je het maximale wow-effect.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 ml wortel-venkelsoep
  • 400 gram fruits de mer
  • 50 gram lente ui
  • 4 stuks witte bolletjes
  • 40 ml olijfolie

Bereiding

1. Verwarm de oven op 200 graden en zorg dat de fruits de mer ontdooid is.

2. Breek de broodjes in grove stukjes en giet hier olijfolie overheen.

3. Strooi vervolgens wat peper en zout over het brood.

4. Snijd de lente ui in fijne ringen.

5. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en laat deze goed heet worden.

6. Bak de broodjes in de oven tot croutons.

7. Verwarm de soep.

8. Bak de fruits de mer kort.

9. Verdeel de fruit de mer over de borden en giet hier de soep op.

10. Voeg als laatst de lente ui toe en serveer de grove croutons bij de soep.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel