Wrap met chili

Wrap met chili

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 2,03 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Met dit gemakkelijke recept voor een Mexicaanse chili wrap zet je de wereldkeuken in een handomdraai op tafel! Gevuld met bruine bonen, tomatensaus en gehakt en indien gewenst geserveerd met een salade.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 8 stuks wraps
  • 200 gram ijsbergsla
  • 120 ml knoflooksaus
  • 800 gram rundergehakt
  • 500 gram paprika
  • 200 gram uien
  • 120 gram tomatenpuree
  • 50 gram bloem
  • 800 gram bruine bonen
  • 10 gram groentebouillonpoeder 
  • 200 gram geraspte kaas 30+
  • snufje nootmuskaat
  • 8 gram paprikapoeder
  • 10 gram knoflook
  • olijfolie

Bereiding

1. Snipper de uien en de knoflook. Snijd de ijsbergsla fijn.

2. Laat de bruine bonen een beetje uitlekken in een zeef of vergiet, bewaar wat vocht voor de saus.

3. Zet een koekenpan op het vuur met olijfolie. Bak het gehakt bruin. Voeg hier de uien, knoflook en paprikapoeder aan toe.

4. Voeg na enkele minuten de paprika toe en bak voor 3 minuten.

5. Voeg de tomatenpuree toe aan het gehakt en bak deze ook even mee.

6. Meng vervolgens de bruine bonen inclusief vocht er doorheen en breng de chili op smaak met nootmuskaat, groentebouillonpoeder en peper.

7. Verwarm de wraps. Dit kan in de oven of in de magnetron.

8. Meng de chili met een scheutje water en bloem. Zo wordt de saus iets dikker. Laat nog 3 minuten staan.

9. Proef de chili even en voeg naar smaak peper toe.

10. Leg de wrap op een bord.

11. Leg hier wat sla op en voeg daarna een schep chili toe.

12. Voeg extra saus toe naar smaak en bedek met kaas.

13. Rol de wrap op en serveer eventueel met een Mexicaanse salade.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel