Zoete aardappelsoep met pulled oesterzwam

Zoete aardappelsoep met pulled oesterzwam

Door: Kenny van Dijk

00:40

€ 3,19 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Zoete aardappelsoep is een heerlijk, winters gerecht door haar zoete smaak en vullend karakter. Geef het gerecht een verrassende draai door de soep te garneren met 'pulled oesterzwam' en lente ui. Je bakt de oesterzam met paprikapoeder, knoflook en blust de oesterzwam af met appelazijn en ahornsiroop. Gezond, lekker en toevallig helemaal plantaardig. Geschikt dus voor serveren aan grote groepen!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2000 gr zoete aardappels 
  • 800 gr gesneden oesterzwam 
  • 15 gr gerookt paprikapoeder
  • 5 gr aleppo pepper
  • 800 ml kokosmelk
  • 40 gr groentebouillon
  • 100 gr uienblokjes 
  • 0,2 bj bosuitjes

Dit zijn de basis ingrediënten uit je keukenkastje:

  • Gehakte knoflook
  • Ahornsiroop
  • Appelazijn

Bereiding

  1. Snijd de zoete aardappel in kleine stukken. 
  2. Fruit 25 gr knoflook en de uienblokjes. 
  3. Voeg de zoete aardappel toe en bak even mee.
  4. Voeg water toe tot de zoete aardappel net onder water staat, voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
  5. Verwarm in een andere pan wat zonnebloemolie en bak de oesterzwammen op hoog vuur. 
  6. Voeg paprikapoeder en 25 gr knoflook toe op het moment dat de oesterzwammen net hun vocht beginnen te verliezen. 
  7. Wanneer de oesterzwammen goed bruin beginnen te bakken, blus af met een scheut appelazijn en ahornsiroop en zet daarna het vuur uit.
  8. Als de zoete aardappel stukjes gaar zijn, voeg de kokosmelk toe en pureer. Afhankelijk van de gewenste dikte van de soep, kan je wat water toevoegen.
  9. Breng de soep op smaak met de aleppo peper en voeg peper en zout naar smaak toe.
  10. Serveer de soep in een diep bord en garneer met de oesterzwam en wat gesneden lente ui. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel