Zoete aardappelstamp met prei en geitenkaas

Zoete aardappelstamp met prei en geitenkaas

Door: Martin Ambachtsheer

00:35

€ 2,62 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Met zoete aardappel maak je een heerlijke én originele stamppot. Zeker wanneer je daar nog prei en geitenkaas aan toevoegt. Het zoete van de aardappel combineert fraai met het hartige van de kaas en het licht pittige van de prei.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 kilo zoete aardappel
  • 1500 gram prei
  • 100 gram ui
  • 600 gram aardappel
  • 300 gram geitenkaas
  • 8 gram 5 spices
  • 2 gram nootmuskaat
  • 1 ml tabasco
  • 40 gram tuinbonen
  • olijfolie


Bereiding

1. Snijd de zoete en de gewone aardappelen in gelijke stukken en kook deze tegelijk gaar met wat zout.

2. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes.

3. Snipper de ui.

4. Verhit de olijfolie en fruit de ui met de 5 spices.

5. Voeg na 2 minuten de prei erbij en fruit deze 5 minuten mee met wat nootmuskaat en wat tabasco. Breng het verder op smaak met wat groentebouillonpoeder, peper en zout.

6. Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en stamp deze grof. 

7. Spatel de geitenkaas en de prei door de stamppot, bewaar een paar stukjes geitenkaas als garnituur.

8. Schep de stamppot op een mooi bord en garneer deze af met wat tuinbonen en geitenkaas

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel