Door: Kenny van Dijk
00:20
€ 2,11 p.p.
Verras met dit kleurrijke voorgerecht van rodekool wraps met falafel. Ook nu blijft de bereiding beperkt tot snijden en dresseren, dus tel uit je (tijds-)winst! De falafel is gemaakt van zonnebloempitten, kruiden, knoflook, sesamzaadjes en tahin. Serveer de balletjes samen met de overige ingrediënten (komkommer, tomaat, rodekool reepjes en wortel) in een burrito van rodekoolblad en top af met tahin. Gezonder wordt het niet!
Ingrediënten voor 8 personen
- 500 gr zonnebloempitten
- 20 gr koriander
- 40 gr sjalotten
- 80 gr tahini naturel
- 10 gr knoflook solo
- 2 st limoen
- 20 ml appelazijn 100% app.
- 2 st rode kool
- 400 gr winterpeen julie 3/4mm
- 200 gr avocado schijf vegan
- 400 gr tomaat pomodori
- 1 st komkommer
- 20 gr sesamzaad gepeld
- 125 gr babyspinazie
- komijnpoeder
Bereiding
1. Mix de zonnebloempitten, koriander, sjalot, knoflook, sap van 1 limoen, komijnpoeder en 60 gram tahin tot een gladde, stevige massa.
2. Maak balletjes van de massa en rol door de sesamzaadjes.
3. Snij de grootste bladeren van de rode kool los aan de onderzijde en leg deze apart. (Zo'n 8 of 16 stuks)
4. Snij het hart van de rode kool in fijne jullienne en meng met de wortel en appelazijn.
5. Schil de komkommer en snij de tomaat in plakken.
6. Pak de buitenste bladeren van de rode kool en vul deze met de ingrediënten. Top af met de overige tahin.
7. Rol de rode kool als een burrito op en snij door midden.