Door: Kenny van Dijk
00:15
00:40
€ 2,97 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Dit is de zoete variant van de klassieke zuurkoolovenschotel met aardappel. Smaakvol en voedzaam maar nét een beetje anders, want je maakt de schotel met zoete aardappelen en wijnzuurkool. De vegan gehakt, soja room en plantaardige roomboter maken dit gerecht volledig plantaardig.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1000 gr wijnzuurkool
- 1600 gr zoete aardappel
- 800 gr vegan rauw gehakt
- 40 gr shawarma spice blend
- 200 gr pizzaschmelz
- 200 gr uien
- 200 ml soja room
- 50 gr plantaardige boter (ongezout)
- grof gehakte knoflook
Bereiding
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels gaar in een pan met een ruime hoeveelheid water en een snufje zout.
- Snipper de uien. Fruit de stukjes ui en gehakte knoflook even aan.
- Voeg het gehakt toe aan de pan. Rul bak het gehakt (makkelijk om met een garde te roeren) en voeg de shawarma kruiden toe.
- Stamp met een puree stamper de zoete aardappel, de boter en room tot een grove puree.
- Pak een ovenschaal en maak de eerste laag van gehakt, leg daarop de zuurkool en daar bovenop de aardappelpuree.
- Strooi de kaas over de puree en plaats de ovenschaal voor 20 minuten in de oven op 200 graden tot de kaas bruin en gesmolten is.