Door: Kenny van Dijk
00:20
00:30
€ 1,65 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
In Nederland wordt zuurkool door velen gezien als echte winterse kost. Hoewel iedereen vertrouwd en bekend is met zuurkoolstamppot of een vullende ovenschotel, kan je nog veel meer met deze groente. Heb je zuurkool bijvoorbeeld wel eens als soep geserveerd? Makkelijk, snel, en zéér voedzaam!
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gr zuurkool
- 200 gr grillers (pofaardappelen)
- 100 gr uien
- 4 gr laurierblad
- 500 ml soja room
- 450 gr vegan braadworst
- 15 gr crumble geroosterde uien
- 0,25 st shiso purple
- 20 gr gefermenteerde mosterdzaad
- sambal
- groentebouillon
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
- Spoel de zuurkool één keer af.
- Snipper de ui en fruit even aan.
- Voeg de zuurkool, aardappel en het laurierblad toe aan de gesnipperde ui en even fruit mee.
- Blus het geheel af met 1,2 l water en breng het aan de kook. Laat het geheel 30 minuten koken.
- Haal het laurierblad uit de pan en pureer het geheel met een staafmixer tot de gewenste dikte.
- Voeg de soja room toe en warm het geheel weer op.
- Snijd de braadworst in plakjes en bak de worst krokant. Voeg op het laatste moment 10 tot 30 gram sambal toe.
- Schep de soep in een diep bord en garneer met de pittige worst, uien crumble en shiso purple.